dissabte, 15 d’abril de 2017

El paper del pare a través de la literatura: pares d'ahir i avui

Carlos González en Vilafranca el 23 d'abril!!

Sóc una fan incondicional de Carlos González, com a pediatra, com a mare i com a persona.
En aquest cas, em va encantar sentir-lo fa 2 anys en un Congrés FEDALMA de lactància materna; "reivindicava" la importància del paper del pare, i trencava tòpics, que en el moment que ell te'ls fa veure, notes que són absurds.
Què és això que els pares no s'impliquen? Què és això que la masculinitat i la cura estan renyides? Pensem que això és una modernitat?
Res més lluny de la història costumista que ens arriba a través de la literatura. Si és que la cosa no podia ser més adient per a la Diada de Sant Jordi!

Ell fa un repàs a la literatura universal i trenca amb tòpics que s'imposen i ens fan no adonar de la sort que tenim, amb la major part de les nostres parelles.
Passa del tendre cunyat de Pip a "Grandes Esperanzas" de Dickens al pobre Gepetto de Pinotxo,
Quan vaig sentir aquesta conferència (i vaig coincidir amb l'Eva Casan, la vostra infermera) vam pensar: "quina pena que no hi siguin aquí els pares!!"
Doncs res, que vam pensar que si algun dia era possible, intentaríem que tots els pares de la comarca poguessin sentir com són d'importants!
L'oportunitat ha arribat de la mà de Pit Penedès- Grup de suport a la Lactància en Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos.

I el dia... serà aquest Sant Jordi!

Teniu més informació a l'Agenda Penedès-Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada